Schooldammen weer succes

door Eric van Dusseldorp

Met een deelnemersaantal van 128 leerlingen verdeeld over 18 teams is het schooldamtoernooi, dat op 17 januari in het Griftland College in Soest werd gehouden, wederom een groot succes geworden. Zowel in de categorie groep 5-6 als de categorie 7-8 bereikte een team van de Montinischool de eerste plaats, wat tevens het recht geeft om, samen met enkele andere hooggeklasseerde schoolteams, landelijk door te bekeren.

Voor kinderen die zich verder willen bekwamen in het spel op de honderd velden, heeft Dam Vereniging Soest Baarn (DVSB) een speciale jeugdafdeling opgezet. Gespeeld wordt elke maandagavond van 18.30 tot 20.00 uur in het Rode Kruisgebouw, Burgemeester Penstraat 6, 3741 AH Baarn. Aanmelden kan bij Ton van der Ploeg, tel. 0628628058, e-mail. ton.ploeg@planet.nl.

Om lid te worden van de jeugdclub is het leuk als je al een beetje kunt dammen. Anders leer je het gewoon op de jeugdafdeling. Als je het damprobleem op bijgaand diagram kunt oplossen, ben je al aardig op weg. Wit begint en wint. Zoals het met dammen vaak gaat, moet je schijven weggeven en als het meezit, dan blijft er precies één schijfje van jezelf over.

Terug naar damrubrieken